Fotoutställning 25 och 26 sept. 2021 (nytt datum)

Varmt välkomna på fotoutställning: Bygden vid den stora sjön och de små åkrarna

2021 planerar vi att fylla Tyringeortens bygdegård Hjälmareborg med fotografier. Då är det vernissage för fotoprojektet "Bygden vid den stora sjön och de små åkrarna".

När bönderna arbetar med vårbruket i Åltorp eller när de första fiskenäten läggs i Fröshammarsviken. När pirriga barn kliver på skolbussen i Tyringe eller när Ekebergs jägare ger sig ut på älgjakten under hösten. Det är arbeten och sysslor som har utövats i Tyringebygden söder om Arboga i generationer.
Under ett helt år har bildjournalisten Peter Asp dokumenterat olika händelser på bygden.

Fotoprojektet hämtar sin inspiration och tar avstamp i dokumentärfotografen Sune Jonssons klassiska, och numera världskända fotobok, Byn med det blå huset (1959). I boken skildrar Jonsson människorna i sin hemby Nyåker i Västerbotten.

Jag vill se utställningen - hur gör jag?

På grund av corona-restriktioner och den fortsatt höga smittspridningen har utställningen flyttats fram från det ursprungliga datumet 28-29 november 2020.

Det nya utställningsdatumet är 25-26 september 2021. Vi bevakar utvecklingen och följer expertmyndigheternas rekommendationer.
Utställningen är anpassad utifrån de nationella rekommendationer som gäller på grund av den rådande coronapandemin. Därför behöver du som vill se utställningen boka in ditt besök under någon av de fyra pass som finns att välja på.

25 september:
kl. 14.00 - 15.30
kl. 16.00 - 17.30

26 september:
kl. 10.00 - 11.30
kl. 14.00 - 15.30

Under varje pass tar vi emot 40 besökare. Anmälan gör du via telefon (SMS eller samtal) till bygdegårdsföreningen - Lena Josefsson på 073-09 40 256.

Du som redan har bokat en plats behåller den - samma tid fast nytt datum. Har du avbokat din plats behöver du kontakta bygdegårdsföreningen för att göra en ny bokning.

Anmälan behöver du göra senast den 5 september 2021.

Vid varje pass är fotografen på plats och presenterar utställningen.

Läs mer om fotografen och fotoprojektet här:
https://www.peterasp.com/

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.