Fotoutställning

Bygden vid den stora sjön och de små åkrarna

Under början på 2021 planerar vi att fylla Tyringeortens bygdegård Hjälmareborg med fotografier. Då är det vernissage för fotoprojektet "Bygden vid den stora sjön och de små åkrarna".

När bönderna arbetar med vårbruket i Åltorp eller när de första fiskenäten läggs i Fröshammarsviken. När pirriga barn kliver på skolbussen i Tyringe eller när Ekebergs jägare ger sig ut på älgjakten under hösten. Det är arbeten och sysslor som har utövats i Tyringebygden söder om Arboga i generationer.

Under ett helt år har bildjournalisten Peter Asp dokumenterat olika händelser på bygden.

Fotoprojektet hämtar sin inspiration och tar avstamp i dokumentärfotografen Sune Jonssons klassiska, och numera världskända fotobok, Byn med det blå huset (1959). I boken skildrar Jonsson människorna i sin hemby Nyåker i Västerbotten.

Jag vill se utställningen - hur gör jag?

På grund av nya corona-restriktioner som infördes i Västmanland torsdagen den 12 november 2020 har utställningen flyttats fram från det ursprungliga datumet 28-29 november. Det nya utställningsdatumet 30-31 januari är högst preliminärt och kan komma att ändras. Vi bevakar utvecklingen och följer expertmyndigheternas rekommendationer.

Utställningen är anpassad utifrån de nationella rekommendationer som gäller på grund av den rådande coronapandemin. Därför behöver du som vill se utställningen boka in ditt besök under någon av de fyra pass som finns att välja på.

30 januari:
kl. 14.00 - 15.30
kl. 16.00 - 17.30

31 januari:
kl. 10.00 - 11.30
kl. 14.00 - 15.30

Under varje pass tar vi emot 40 besökare. Anmälan gör du via telefon (SMS eller samtal) till bygdegårdsföreningen - Lena Josefsson på 073-0940256.

(OBS du som redan har bokat en plats behåller den - samma tid fast nytt datum. Har du avbokat din plats de närmsta dagarna behöver du kontakta Lena Josefsson för att göra en ny bokning.)

Anmälan behöver du göra senast den 15 januari.

Vid varje pass är fotografen på plats och presenterar utställningen.

Läs mer om fotografen och fotoprojektet här:
https://www.peterasp.com/

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.